fbpx

З музикою і сюрпризами: франківський Карітас катав дітей "Карпатським трамваєм"

Суспільство 19:51, 31.10, 2017

На екскурсію туристичною вузькоколійкою в Долинському районі поїхали діти учасників АТО, переселенців, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

За вікнами – мальовничі пейзажі, на зупинках –запашний карпатський чай. Маршрут "Карпатського трамвая" починається у селищі Вигода Долинського району та має декілька зупинок. На зупинках діти мали змогу набрати собі джерельної води, погратися на ігровому майданчику, придбати сувеніри та сфотографуватися на згадку.

Франківцю В’ячеславу Костишину пощастило у такий незвичний спосіб відсвяткувати свій день народження. Хлопцеві виповнилося 11 років, і він говорить, що сьогодні – це найкраще свято, яке у нього коли-небудь було.

"Кожен свій день народження я святкував дома, – каже В’ячеслав, – а цього разу на природі і так багато друзів зі мною. Я щасливий!"

Музиканти у вагончику трамвая заграли хлопцю вітальну пісню, а від "Карітасу" іменинник отримав м’яку іграшку.

Франківський "Карітас" намагається організовувати пізнавальне та цікаве дозвілля для дітей. Завдяки подібним заходам хлопці та дівчата знаходять нових друзів, а діти з родин вимушено переміщених осіб інтегруються у місцеве середовище, знайомляться з культурою та історією краю, що став для них другою домівкою. Екскурсію "Карпатським трамваєм" відвідали 25 дітей.

Захід відбувся у рамках проекту "Національна мережа для дітей та їх сімей" за фінансової підтримки МБФ "Карітас України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: