fbpx

З нагоди 8 Березня професорка ПНУ отримала звання "Заслужений діяч науки і техніки України"

Суспільство 14:05, 12.03, 2018

Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання "Заслужений діяч науки і техніки України" професорці ПНУ імені Василя Стефаника Тетяні Завгородній.

Почесне звання Тетяні Завгородній присвоєно з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Указ №59/2018 "Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня" Петро Порошенко підписав 7 березня.

"За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, зразкове виконання службового обов’язку та багаторічну сумлінну працю постановляю: присвоїти почесне звання "Заслужений діяч науки і техніки України" Завгородній Тетяні Костянтинівні – завідувачеві кафедри державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника", доктору педагогічних наук, професорові, м. Івано-Франківськ",  йдеться в Указі Президента України.

Завгородня Тетяна Костянтинівна  народилася в м. Станіслав (нині Івано-Франківськ) у 1949 році в сім’ї робітників. Закінчила з медаллю середню школу № 3 м. Івано-Франківська та з відзнакою фізико-математичний факультет Івано-Франківського державного педагогічного інституту (1970 р.). Працювала вчителем математики, заступником директора з навчально-виховної роботи школи № 3 м. Івано-Франківська. З 1981 року – викладач кафедри педагогіки Прикарпатського університету. Закінчила аспірантуру Науково-дослідного інституту педагогіки АПН України і захистила кандидатську дисертацію з теорії виховання, а в 2000 р.  докторську дисертацію на тему: "Розвиток теорії і практики навчання в Галичині (1919–1939 роки)". З 1984 року працює в Івано-Франківському педагогічному інституті (нині  Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника); 2002 рік – професор кафедри загальної і соціальної педагогіки; 2003  завідувач кафедри історії педагогіки; з 2006 року  завідувач кафедри педагогіки імені Богдана Ступарика.

Наукові інтереси  розвиток освіти і школи Галичини. Теорія і практика виховання молоді в ВНЗ України і за рубежем. Історія і сучасні проблеми виховання та підготовки педагогічних кадрів.

Професор Тетяна Завгородня входить до складу спеціалізованих вчених рад у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії та Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка. Лауреат обласної педагогічної премії ім. Мирослава Стельмаховича (2005) і премії голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради "Відомий науковець року" (2009).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: