fbpx

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Університеті нафти і газу відбулось віче

Суспільство 16:28, 21.11, 2017

21 листопада 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу біля пам’ятного знака полеглим студентам ІФНТУНГ – воїнам АТО розпочалось віче з нагоди Дня Гідності і Свободи.

Про це повдіомляється на сайті ІФНТУНГ.

Присутні адміністрація університету, студенти, викладачі, працівники вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної сотні, загиблих учасників АТО, серед яких й наші молоді студенти – Тарас Зозуля та Андрій Прошак. В оточенні почесної варти курсантів кафедри військової підготовки ІФНТУНГ квіти до пам’ятного знака поклав в. о. начальника КВП, учасник АТО, підполковник А. Станецький.

У зверненні до університетської громади ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський високо оцінив масовий спротив студентів проти зміни тодішнім урядом європейського вектору України. Очільник університету згадав подвиг студента-героя Небесної Сотні Романа Гурика, а також студентів та викладачів ІФНТУНГ, які мужньо виборювали свободу і гідність країни, і ця боротьба не обійшлась без втрат. А це – чиїсь нереалізовані мрії, родини, можливості. Проте саме студентство зробило рішучі кроки у боротьбі за свободу і гідність, за створення громадянського суспільства.

"Рушійною силою пробудження свідомості нації" назвала студентство голова Студентського парламенту Ірина Чернова. І хоча Революція гідності охрещена кров’ю, вона показала, що наша молодь є справді прогресивною та патріотичною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: