fbpx

З Німеччини до Франківська: півсотні автомобілів візьмуть участь у поїздці за свободу і єдність України

Суспільство 12:17, 27.04, 2016

У переддень Великодня понад півсотні автомобілістів з подарунками АТОвцям та їх сім'ям із німецького Радеберга вирушать в автопробіг "Великодня поїздка за свободу і єдність України".

Про це у мережі Фейсбук повідомляє волонтерка Аулісі Котик.

Ініціатором і засновником автопробігу є Курт Зіммхен, німець за походженням, який постійно проживає в Україні.

Зі слів Мирослави Зіммхен, співорганізатора акції, автопробіг став у Німеччині своєрідним флешмобом. Небайдужі до подій у нашій країні люди, а серед них і урядовці, і бізнесмени, і студенти, збирають допомогу. Багато з них виявили бажання особисто приїхати до України. Минулого року подібний, але менш масштабний автопробіг припав на католицьку Пасху. Цього року інтерес ще більший, і учасники вирішили відсвяткувати разом з нами Великдень.

Серед спонсорів і проводжаючих будуть посол України в Німеччині п. Мельник, прем'єр-міністр Саксонії, мер Радеберга Герхард Лєм.

Серед безпосередніх учасників пробігу будуть депутати Бундестагу, засновники Євромайдану Саксонії, підприємці і небайдужі жителі Німеччини, котрих болить Україна.
29.00.16 – старт Автопробігу з м. Радеберг.

У Львові гостей зустрічатиме мер Садовий. Далі частина машин поїде на Київ, Вінницю, Одесу, Харків, Маріуполь, а 35 автомобілів попрямує до Івано-Франківська.

"Автопробіг Радеберг  Івано-Франківськ курують ОСУАТО (Обласна спілка учасників АТО) в особі голови правління Андрія Долика і голова правління ГО "Україна  Європа" Курт Зіммхен, згідно з підписаним меморандумом про співпрацю, за підтримки міської та обласної влади",  пише Котик.

Учасників автопробігу прийматимуть німецькомовні сім'ї міста. Вони подивляться, як і чим живуть прості українці, зможуть відсвяткувати Великдень у сімейному колі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: