fbpx

З початком літнього сезону у Франківську зростає кількість велокрадіжок

Суспільство 15:55, 30.06, 2016

З настанням сприятливих погодніх умов більшість автовласників пересідають на двоколісник. Однак веловласники часто забувають про безпеку та легковажно залишають свій транспорт без нагляду, чим користуються злочинці.

Приміром вчора із заявою до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 55-річний місцевий мешканець, який повідомив про крадіжку велосипеда. Як з’ясували поліцейські, невідома особа шляхом пошкодження навісного замка проникла в господарське приміщення і викрала два підліткових велосипеди "Профі" та один для дорослих, повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Пізніше із заявою про викрадення із гаража двох велосипедів іноземного виробництва за такою ж схемою – шляхом пошкодження навісного замка – звернувся ще один франківчанин. За цими фактами поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України.

У зв’язку з наведеними прикладами та з метою запобігання крадіжок велосипедів рекомендуємо веловласникам:

– не залишати велосипеди без нагляду в під'їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

– якщо виникла необхідність піти у справах, не залишайте двоколісника без нагляду, попросіть тих, кому довіряєте, доглянути за ним або використовуйте надійні велосипедні замки;

– щоб не залишитися без свого двоколісного помічника, вживайте більше заходів для його охорони, ніхто не збереже свою власність краще, ніж сам господар.

Якщо крадіжка сталася, не зволікайте, а відразу телефонуйте на "102". Це збільшить імовірність розкриття злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: