fbpx

З початку року майже 77% ПДВ відшкодовано івано-франківському бізнесу "автоматом"

Економіка 15:44, 10.10, 2014

За 9 місяців 2014 року суб'єктам господарювання міста відшкодовано з бюджету грошовими коштами на рахунки платників у банку 888,2 млн грн. З них за процедурою автоматичного відшкодування – 679,9 млн грн.

Про це повідомив начальник ДПІ у м. Івано-Франківську Дмитро Романюк.

За його словами, найбільші суми ПДВ відшкодовуються платникам саме в автоматичному режимі. Для отримання такого бюджетного відшкодування підприємству необхідно дотриматись певних критеріїв. Ці критерії визначено у п. 200.19 ст. 200 Податкового кодексу України.

Дмитро Романюк повідомив, що з 1 січня 2015 року запроваджується нова система електронного адміністрування ПДВ, яка дозволить відшкодовувати цей податок на місяць раніше, ніж це було дотепер.

"Відшкодування податку на додану вартість – один з важливих напрямків роботи в адмініструванні цього податку. Адже стабільна робота підприємств, оперативність та зручність механізму відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, збільшення "автоматичних відшкодувальників" – це запорука соціальної та економічної стабільності у нашому місті", – зазначив Дмитро Романюк.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: