fbpx

З початку року на дорогах Прикарпаття загинуло шестеро людей та 58 – травмовано

Суспільство 19:23, 31.01, 2016

З початку року на Прикарпатті рятувальники 14 разів виїжджали для допомоги у ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод.

Врятовано троє людей. На жаль, внаслідок подій на автошляхах травмовано 58 прикарпатців, з них  11 дітей. Ще шестеро осіб загинули, повідомляє управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Щорічно в Україні гине близько 7 тисяч осіб, близько 40 тисяч отримують важкі травми. Щорічні фінансові збитки від численних дорожніх аварій становлять близько 5 мільярдів доларів США.
Кожна десята дорожньо-транспортна пригода відбувається за участю дитини. Майже 40% всіх жертв ДТП зі смертельними наслідками в Україні  це пішоходи. Такого високого показника смертності немає практично в жодній країні ЄС.

"Щоб уникнути ризику потрапити в ДТП, радимо водіям бути уважними при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижувати швидкість, не об'їжджати транспорт, який зупинився перед "зеброю", а зупинитися і пропустити людей, які переходять дорогу. Також необхідно своєчасно перевіряти технічний стан свого транспортного засобу, не залишати автомобілі на краю проїзної частини, аби не перешкоджати нормальному руху транспорту", – йдеться у повідомленні рятувальників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: