fbpx

З початку року на семи підприємствах Прикарпаття трапилися смертельні нещасні випадки

Суспільство 13:04, 05.08, 2018

В обласному управлінні Держпраці проаналізували причини нещасних випадків на виробництві.

В Івано-Франківську  за участю керівництва управління Держпраці в Івано-Франківській області відбулася нарада з приводу зростання рівня травматизму на території області.

На нараду були запрошені представники підприємств, на яких у 2018 році сталися смертельні нещасні випадки, пов’язані з виробництвом. Серед них: ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття", РП Надвірнянської дільниці служби підстанції АТ "Прикарпаттяелектроенерго", ДП "Брошнівське лісове господарство", ТзОВ "Слобідка", філія "Коломийська ДЕД" ДП "Івано-Франківський облавтодор", ТОВ "ВКФ Тріумф", ДП "Кутське лісове господарство".

Також серед запрошених були представники підприємств, на яких нещасні випадки не пов’язані з виробництвом, проте потерпілі працювали за договором цивільно-правового характеру: ТзОВ "ФІЛБУД", Надвірнянська філія ТОВ "Свиспан Лімітед".

На нараді з представники – учасники цих підприємств виступили з доповідями про стан виробничого травматизму, а також про заходи, які вживаються для запобігання настання нещасних випадків.

Як інформує прес-служба управління Держпраці в Івано-Франківській області, проаналізувавши настання нещасних випадків на виробництві, можна зробити висновок, що основними причинами їх настання є:

  • технічні, в тому числі: конструктивні недоліки,  недосконалість, недостатня надійність засобів виробництва, незадовільний технічний стан виробничих об'єктів, будівель, споруд, інженерних комунікацій, території;
  • організаційні, в тому числі: порушення правил безпеки руху, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, залучення до роботи працівника не за спеціальністю;
  • психофізіологічні, в тому числі: травмування внаслідок протиправних дій інших, особиста необережність потерпілого.

За результатами наради розроблено заходи щодо зменшення рівня виробничого травматизму на суб’єктах господарювання області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: