fbpx

З Прикарпаття ешелонами вивозять кругляк. ФОТОФАКТ

Суспільство 12:15, 15.03, 2016

На залізничній станції Коломия відзняли вантажний потяг кругляка, на який діє заборона до експорту.

Фото із повідомленням поширили у Фейсбук.

"Зранку на станції Коломия. Не менше ста вагонів. Кругляк лісу, на який нібито діє заборона вивозу… Відзняв Андрій Годованець", – повідомила про вчорашню подію Світлана Сторчева. 

З 1 листопада 2015 року діє ухвалений Верховною Радою закон про повну заборону експорту кругляка, крім сосни (ділової сосни в Карпатах немає).

Що стосується заборони вивезення ділової деревини з території області, то такий прецедент мав місце на Івано-Франківщині у 2004 році. Тоді голова ОДА Михайло Вишиванюк видав розпорядження про заборону на вивіз за межі області деревини в круглому вигляді та необрізаних пиломатеріалів. І продовжив заборону в 2011 році. 

Теперішній намісник Олег Гончарук, посилаючись на відсутність повноважень, апелює до "вищого рівня".

На останній зустрічі з громадою області 16 лютого голова Івано-Франківської ОДА у відповідь на запитання про контроль за вирубкою дерев і збереження лісів на Прикарпатті повідомив, що хотів би заборонити вивозити з області кругляк. Але, за його слвами, це вирішується на загальнодержавному рівні. 

Олег Гончарук повідомив, що вирубки контролюють працівники Івано-Франківського обласного управління лісового господарства.  А воно напряму підпорядковується Держлісагентству України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: