fbpx

З радарів зник пасажирський літак, що прямував до Сінгапуру

Суспільство 17:57, 28.12, 2014

Вранці з радарів зник пасажирський літак "Airbus 320-200" авіакомпанії "Air Asia", триває пошуково-рятувальна операція. Родичі – в очікуванні новин.

23 пасажирів, які не встигли на борт, дякують провидінню. 

"Я мав бути на цьому рейсі. Ми, семеро осіб, планувати поїхати в Сінгапур для відпочинку, але цьогодні вранці сталася надзвичайна ситуація. В мене був паспорт у руці, але я був змушений скасувати поїздку", – розповідає один із пасажирів.

Лайнер виконував рейс із Сурабая до Сінгапура і зник з радарів приблизно через годину після того, як залишив Індонезію.

За попередніми даними, на борту малайзійського літака було 162 людини (155 пасажирів і семеро членів екіпажу). За повідомленнями авіакомпанії, пілот та перший офіцер зниклого літака були досвідченими.

За даними міністерства транспорту Індонезії, зв'язок екіпажу лайнера з наземними службами в Джакарті обірвався близько 7-ї ранку за місцевим часом. Незадовго до цього екіпаж попросив дозволу рухатися нестандартним курсом через погані погодні умови. Так, літак перебував на висоті 32 тис. футів (9,7 тис. метрів), а попросився піднятися на 38 тис. (11,5 тис. метрів).

Жодного сигналу про катастрофу з літака не надходило.

Наразі індонезійська влада заявляє, що немає жодної інформації про те, що літак впав у Тихому океані. Раніше були непідтверджені повідомлення, начебто літак розбився у морських водах Східного Белітунга. За даними CNN, на маршруті літака були сильні грози та дощі.

На борту знаходилися 156 пасажирів з Індонезії, троє з Південної Кореї і по одному із Сінгапуру, Малайзії та Франції. За даними посольства України в Індонезії, громадян України на борту зниклого літака авіакомпанії "Air Asia" не було, повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

Цього року авіаперевізник Малайзії "Malaysia Airlines" втратив два літаки, повідомляє Українська правда.Життя з посиланням на Reuters.

Рейс MH370, що 8 березня прямував з Куала-Лумпур до Пекіна, зник безвісти із 239 пасажирами на борту. 17-го липня рейс MH17 був збитий над Україною із 298 пасажирами на борту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: