fbpx

З річки Прутець незаконно вивезли 40 машин гравію лише за кілька днів. ВІДЕО

Суспільство 11:49, 09.03, 2016

Активісти ВО "Голос" та партії "ВОЛЯ" разом з начальником Держекоінспекції Ігорем Стефураком та головою екологічної комісії Обласної ради від партії "ВОЛЯ" Михайлом Якимчуком зафіксували факт незаконного видобутку піщано-гравійної суміші з річки Прутець.

Про це повідомляє прес-служба партії "ВОЛЯ".

Яремчанські активісти повідомляють, що протягом останніх днів з річки Прутець у с. Микуличин на Яремчанщині вивезено понад 40 машин піщано-гравійної суміші. Активісти вимагають запобігти вивезенню піщано-гравійної суміші з річки Прутець.

За словами начальника обласної Держекоінспекції Ігоря Стефурака, на користування надрами має бути спеціальний дозвіл.

"Тут ми бачимо, що проводяться господарські роботи у руслі річки Прутець, зокрема вибирається піщано-гравійна суміш. І користування надрами відбувається без відповідних на це дозволів. До того ж, це негативно впливає на середовище існування біоресурсів та на стан берегів річок. Будемо досліджувати, який об’єм суміші було вивезено, та вираховувати збитки. Адміністративним порушенням тут не обійдеться".

Активісти партії "ВОЛЯ" викликали поліцію, яка задокументувала порушення.

На місце події прибув і депутат облради від фракції "Батьківщина", якому начебто належить техніка, та переконував, що гравій відбирається для підсипання доріг населеного пункту. 

Люди ВОЛІ переконані, питання незаконного вивезення гравійно-піщаної суміші треба припинити. Один з варіантів, які пропонують "волівці", – легалізувати кар’єри. Власники офіційних кар’єрів зобов’язані здійснювати охорону території, проводити роботу, дотримуючись відповідної технології, рекультивувати ділянки і сплачувати ренту в бюджет громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: