fbpx

З щитів та шин: у Долині спорудили пам’ятник Героям Небесної Сотні. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 20:24, 21.11, 2018

Сьогодні, 21 листопада, у Долині відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

Композиція пам’ятного знака складається зі щитів, якими захищалися герої – учасники Революції Гідності – та шин, такі шини часто підпалювали на Майдані.

Щити викувані з нержавіючої сталі. На них вирізьблені імена всіх загиблих героїв Небесної Сотні. Шина вирізьблена з граніту. Завершенням композиції пам’ятного знака є тризуб – символ нашої держави, гідності, справедливості, честі, за яку боролися герої. Увечері площини пам’ятного знака підсвічуватимуться, інформує прес-служба Долинської міської ради.

У серпні 2015 року у Долині також відкрили Алею пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв Майдану і освятили наріжний камінь, на місці якого згодом  анонсувалось встановлення пам’ятного знака Небесній Сотні і Героям Майдану.

"Нашим обов’язком є будувати державу, яку мріяли збудувати ті, хто загинув на Майдані, ті, хто не повернувся з цієї неоголошеної і жорстокої війни. Кожен з нас відповідальний за те, яким буде майбутнє України. На знак шани, поваги, пам’яті про новітніх героїв ми сьогодні відкриваємо алею Небесної Сотні, а згодом тут, на завершенні алеї, постане пам’ятний знак – символ цих трагічних подій. Алея, яка служить логічним продовженням пам’ятника Борцям за Українську Державу, нагадує: боротьба триває, а тому в наших серцях не повинно бути місця байдужості", – зазначив на відкритті Алеї міський голова Володимир Гаразд.

Пам’ятник освятили сьогодні та помолились за упокій душ українських Героїв і захисників України. У виконанні молоді пролунали "майданівські" патріотичні пісні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: