fbpx

З територією біля озера буде так, як скаже громада, – Віктор Анушкевичус

Суспільство 12:58, 26.03, 2015

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус розповів, як на нього тиснули забудовники, і запевнив, що долю території біля міського озера вирішить громада.

На сесії міської ради мер заявив, що підтримує вимоги активістів, які вимагають розірвати договори оренди ділянок біля озера із забудовниками.

"Про ділянку на міському озері. Там дійсно є дві складові – ТОВ "Гаразд" і Гасимов (Ріяфет Гасимов  підприємець, депутат міської ради  КУРС). Дозвіл був даний на спортивно-відпочинковий комплекс, але коли я прийшов до влади, пан Бородайко (директор і засновник ТОВ "Гаразд"  КУРС) приходив до мене і пропонував змінити цільове призначення землі. Я відмовився. Ви не можете собі уявити, який тоді чинився тиск на мене і управління архітектури. Якщо хтось пам'ятає про моє протистояння із Бородайком, то це був наслідок цієї відмови. Гасимову теж був даний дозвіл на будівництво відпочинкового комплексу, але потім ці питання вирішувались не тут, а у судах. Сам генеральний план міста буде прийматися у сесійній залі з урахуванням думки громади. До мене генеральний план взагалі був закритий для всіх. По суті цього питання: я прочитав заяву активістів, я її повністю підтримую. І насправді багато хто писав, що міський голова з 5-го поверху не бачить, що відбувається у нього під носом, але я все бачу. Хочу сказати: буде так, як вирішить громада, бо мене обирала громада. Я до вас (активістів) звертаюся з проханням: не тільки критикуйте, але продукуйте конструктив. Якщо бачите в діях міського голови підтримку, то і мене підтримайте", – сказав Анушкевичус.

Як повідомляв КУРС, активісти руху "Вільне озеро" вимагають від влади розірвати договори оренди земельних ділянок поблизу міського озера в Івано-Франківську і врятувати улюблене місце відпочинку від забудови. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: