fbpx

За чотири роки діяльність коаліції так і не врегульована всупереч Конституції, – Дерев'янко. ВІДЕО

Політика 15:55, 13.03, 2018

За чотири роки роботи Верховної Ради порядок діяльності і припинення коаліції депутатських фракцій у ВР досі не врегульований, оскільки це вигідно чинній владі.

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу ZIK.

"Ми маємо справжню кризу, гарант  Конституції Президент не виконує Конституцію. Це свідчить про те, що ми маємо погані наслідки для всієї країни",  заявив він.

Дерев'янко підкреслив, що Конституція України передбачає формування коаліції депутатських фракцій в порядку, встановленому Регламентом Верховної Ради.

"Коли Янукович незаконно узурпував владу, ми повернулись до парламентсько-президентської республіки. І новостворена демократична коаліція, і новообраний Президент як гарант Конституції мали б негайно врегулювати питання порядку діяльності і припинення коаліції депутатських фракцій. Необхідно було просто внести зміни до Регламенту Верховної Ради",  підкреслив політик.

Однак за 4 роки існування нового парламенту ніхто із очільників влади, в тому числі і Президент, не захотів навіть виступити ініціатором  визначення правил діяльності коаліції.За словами Дерев'янка, він надіслав запит до спікера Парубія, щоб він звернувся до коаліції депутатських фракцій в зв'язку з непризначенням на посади Міністра охорони здоров'я, Міністра аграрної політики, Міністра інформаційної політики.

"Парубій відповів, що взаємодія депутатських фракцій та депутатських груп і посадових осіб Верховної Ради здійснюється на основі усталених парламентських традицій. Він пише, що, незважаючи на статтю 83 Конституції України, яка є нормою прямої дії, питання організації коаліції депутатських фракцій у парламенті регламентом ВРУ не визначено",  обурився нардеп.

Дерев'янко вважає, що владі вигідно сьогодні не створювати необхідних законодавчих умов для того, щоб країна нормально функціонувала.

"Тому що в такій мутній воді дуже легко ловити рибу. Вони врегульовують лише те, де можна щось вкрасти у передбачений законом спосіб",  пояснив він.  

Дерев'янко заявив, що зареєстрував щонайменше три законопроекти, які стосуються порядку формування коаліції, але жоден з них не був розглянутий навіть у комітетах Верховної Ради.

"Це вигідно, щоб обманювати людей, розказувати, що у Верховній Раді є коаліція. І президент має право, а не обов'язок оголошувати про припинення діяльності коаліції і відповідно перезавантажувати Верховну Раду, в разі якщо 30 днів цієї коаліції немає",  пояснив політик.

Нагадаємо, Дерев'янко звернувся із депутатським запитом до спікера Андрія Парубія, щоб він звернувся до коаліції із питанням: коли планується проведення консультацій щодо кандидатур на посади Міністра охорони здоров'я України, Міністра аграрної політики і продовольства України та Міністра інформаційної політики.

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: