fbpx

За добу до поліції Прикарпаття надійшло три повідомлення щодо порушень виборчого законодавства

Суспільство 15:21, 01.03, 2019

28 лютого Івано-Франківським та Коломийським відділами поліції Головного управління Національної поліції у Івано-Франківській області зареєстровано три повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом.

В Івано-Франківському відділі поліції зареєстровано факт явного пошкодження білбордів із політичною рекламою одного із кандидатів в президенти, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

У двох інших зверненнях, які напередодні надійшли до Коломийського та Івано-Франківського відділів поліції, йшлося про розповсюдження в місті Коломия та в обласному центрі передвиборчих агітаційних матеріалів про кандидатів у президенти України, які не містять всіх вихідних даних, а саме інформації про установу, яка здійснила друк, та їх тираж.

За всіма зверненнями проводяться перевірки, за результатами яких будуть прийняті рішення відповідно до чинного законодавства.

Загалом поліцією Прикарпаття зареєстровано 49 повідомлень про порушення виборчого законодавства. За результатами їх розгляду складено 27 адміністративних протоколів за статтею 212-13 КУпАП (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск).

По двох фактах є рішення суду, на порушників накладено стягнення у вигляді штрафу 170 та 51 гривень. Також розпочато одне кримінальне провадження за фактом порушення у виборчій сфері.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: