fbpx

За добу троє прикарпатців перерахували інтернет-шахраям 18 тисяч гривень

Суспільство 17:08, 07.12, 2017

Поліція закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: "Ваш банківський рахунок заблоковано" та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи нібито "вирішують" питання про уникнення кримінальної відповідальності родичів, які потрапили в ДТП чи іншу неприємну ситуацію.

Так, вчора до Івано-Франківського відділу поліції звернулася 23-річна місцева мешканка. Дівчина повідомила про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її грошима у сумі близько 3800 гривень, які вона перерахувала за покупку дитячої коляски через Інтернет. Гроші потерпіла перерахувала на банківську карточку, а замовлення так і не отримала, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Інше повідомлення до Калуського відділу поліції надійшло від 38-річної місцевої мешканки.
За словами жінки, невідома особа заволоділа її грошима в сумі 10 500 гривень. На інтернет-сайті "ОLХ" жінка розмістила оголошення про продаж газового котла. Після цього їй на мобільний телефон зателефонував чоловік, який виявив бажання придбати товар. Під приводом купівлі котла дізнався особисті дані карткового рахунку "Альфа Банку" заявниці, з якого у подальшому зняв вищевказану суму.

Наступною жертвою шахрайських дій стала ще одна мешканка м. Калуша. Як з’ясувалося, напередодні до потерпілої на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником одного із місцевих банків та повідомив заявниці, що її банківська карточка заблокована. Для вирішення проблеми, тобто розблокувати її, потрібно виконати необхідні функції. Коли жінка беззастережно виконувала умови нібито працівника банку, повідомляючи при цьому таємні пін-коди, з її рахунку зникли грошові кошти в сумі 3700 гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: