fbpx

За добу в Карпатах врятували шістьох заблукалих туристів

Суспільство 17:21, 16.01, 2019

Загублених відпочивальників знайшли у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

За минулу добу в Карпатах рятувальники знайшли шість туристів, які заблукали, повідомляє прес-служба ДСНС у середу, 16 січня.

В горах Івано-Франківської області заблукали троє туристів з Києва – дві спортсменки і їхній тренер. О 15:55 рятувальникам надійшло повідомлення про те, що туристи заблукали при здійсненні підйому на гору Говерла з бази відпочинку Заросляк.

О 16:30 для проведення пошуково-рятувальних робіт були направлені рятувальники пошуково-рятувального відділення селища Ворохта, 6 осіб та 1 одиниця спецтехніки. О 20:20 рятувальники пошуково-рятувального відділення, перебуваючи в зоні зникнення туристів, вийшли на зв'язок з постраждалими, однак, з огляду на небезпеку сходження лавин, було прийнято рішення обійти небезпечну ділянку території з безпечного маршруту.

О 21:00 рятувальники знайшли заблукалих туристів  у задовільному стані, о 22:55 їх супроводили до бази відпочинку Заросляк.

У той же час двоє туристів-сноубордистів заблукали біля курорту в районі Славського Львівської області.

Повідомлення, що в селищі Славське, спускаючись з гори Тростян, заблукали двоє туристів-сноубордистів, 1983 і 1981 року народження, рятувальники отримали 15 січня о 18:10. О 20:15 заблукалих у лісовому масиві поблизу гори Тростян знайшли. Медичної допомоги вони не потребували.

Майже одночасно, о 17:35, на Закарпатті рятувальникам повідомили, що під час катання на лижах в районі гори Драгобрат втратив орієнтир на місцевості і заблукав житель Одеси, 1983 року народження. О 21:30 пошуково-рятувальна група знайшла туриста в колибі пастухів у долині Урда. О 1:40 16 січня заблукалого лижника доставили у тимчасове місце проживання на гірськолижний курорт Драгобрат. Медичної допомоги чоловік не потребував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: