fbpx

За два опалювальні сезони дев’ять навчальних закладів Івано-Франківська зекономили майже мільйон гривень

Економіка 10:23, 16.12, 2014

Протягом 2012-2014 років у п’яти загальноосвітніх школах та чотирьох дошкільних закладах Івано-Франківська, де впроваджувалися заходи щодо енергозбереження та енергоефективності, вдалося зекономити 916 тисяч гривень.

Проект реалізовувався за кошти міського бюджету та позики Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Про це повідомила на оперативній нараді міськвиконкому начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач.

За підсумками аудитів були визначені дев’ять найбільш енергозатратних будівель обласного центру.

"Наше місто стало першим в Україні, яке отримало згоду інвестиційного комітету НЕФКО на кредит 3 млн гривень від фінансової корпорації. Внесок самого міста становив 603 тис. гривень. Позику було надано під 3% річних", – повідомила Кромкач.

В рамках проекту у п’яти ЗОШ та чотирьох ДНЗ міста були проведені заходи щодо облаштування індивідуальних теплових пунктів та відновлення теплової ізоляції трубопроводів, реалізовані заходи із санації інженерних мереж, встановлення тепловідбивних екранів між стінами приміщень та радіаторами, частково замінені вікна та двері.

Проект завершений і пройшов експертну оцінку. За словами Надії Кромкач, за опалювальний сезон 2012-2013 років три заклади, де був реалізований проект, зекономили 448 гігакалорій тепла, а протягом 2013-2014 років вже шість закладів зекономили 821 гігакалорію.

"Економія склала за сезон 2012-2013 років 390 тисяч гривень, а протягом сезону 2013-2014 років вдалося зекономити 516 тисяч гривень", – проінформувала начальник управління.

За її словами, міська влада продовжує співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією. Зокрема, 30 вересня 2014 року Мінфін погодив Івано-Франківську отримання позики від НЕФКО на суму 4 млн гривень на реалізацію заходів з модернізації вуличного освітлення. Внесок міста у цей проект становитиме 3 млн гривень.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: