fbpx

За два тижні на Прикарпатті іноземці скоїли 18 ДТП та два кримінальні правопорушення

Суспільство 19:25, 08.08, 2018

З 25 липня по 31 серпня тривала загальнодержавна операція "Мігрант", спрямована на запобігання вчиненню правопорушень, у тому числі іноземцями та особами без громадянства.

На Прикарпатті під час операції "Мігрант" викрито у вчиненні кримінальних правопорушень двох осіб.

Зокрема, одного уродженця Грузії, якого узято під варту за підозрою у вчиненні грабежу з автомобіля у Надвірній, та одну особу без громадянства – 29-річного батька, затриманого при спробі продажу сина. Від початку операції правоохоронці встановили, що 18 іноземних громадян порушили законодавство про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Крім того, поліцейські спільно з працівниками управління Державної міграційної служби в області викрили 26 осіб у порушенні законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

За участю іноземців виявлено та задокументовано 18 порушень Правил дорожнього руху, з них 4 – вчинення дорожньо-транспортних пригод та 1 – за керування автотранспоротом у стані сп’яніння (ст. 130 КУпАП). На розгляд у міграційну службу скеровано три подання про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства в країну походження. Усі з цих подань задоволено.

За порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України (ст. 203 КУпАП) виявлено на цей час 21 особу, а за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства (ст. 205 КУпАП) поліцейськими складено 5 адмінпротоколів.

Операція під умовною назвою "Мігрант" триває до 31 серпня.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: