fbpx

За хабар судді з Рогатинщини загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років

Суспільство 17:17, 06.06, 2014

Генеральна прокуратура України направила до Рогатинського районного суду Івано-Франківської області обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо судді одного з районних судів Львівської області.

Суддя з Рогатинщини, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, одержав від підсудної кошти у сумі 8000 гривень за закриття кримінальної справи та звільнення її від кримінальної відповідальності. 
В подальшому, продовжуючи свою злочинну діяльність, службовець отримав 1000 доларів США від близьких родичів обвинувачених за винесення виправдального вироку у ще одному кримінальному провадженні.
За сукупністю вчинених кримінальних правопорушень дії судді кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (повторне одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаної із вимаганням неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб будь-яких дій з використанням наданої йому влади). Судді загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: