fbpx

За ініціативою нардепа обласна влада профінансує дороги, школи та газопровід на Прикарпатті

Суспільство 11:44, 04.07, 2015

Івано-Франківська ОДА підтримала пропозицію народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка та внесла запропоновані ним дороги, учбові заклади та газопровід до переліку об'єктів, що можуть бути профінансовані за рахунок Держфонду регіонального розвитку.

Про це повідомила прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка.
Івано-Франківська ОДА направила до Мінрегіонбуду перелік інвестиційних об’єктів і програм, що можуть бути реалізовані за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році.
Зокрема, ОДА підтримала пропозицію Дерев’янка виділити на будівництво підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин 800 тисяч гривен та на реконструкцію пологового будинку в м. Надвірна 1 млн 600 тис. гривен.  
Також підтримані пропозиції Юрія Дерев'янка профінансувати ремонт важливих доріг в регіоні.

Зокрема, будуть виділені на поточний ремонт доріг:

– Надвірна – Бистриця – 1 млн 800 тис. гривень;
– Яблунів – Делятин – 1 млн 800 тисяч гривень;
– Тлумач – Лісна Тарновиця  2 млн гривень;
– Битків – Білозерина  500 тис. гривень;
– Іваниківка – Монастирчани, Старуня – Солотвин, А/д Росільна м. Надвірна – Бабче – 1 млн грн;
– Стрий – Мамалига в смт Отинія  1 млн грн.
На капітальний ремонт дороги Надвірна – Пасічна (вул. Грушевського, м. Надвірна)  1 млн 900 тис. гривень. 
 
ОДА також погодила пропозицію Дерев'янка виділити 500 тис. грн на завершення будівництва Солотвинського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа I-III ступенів  ліцей Богородчанської районної ради" та таку ж суму спрямувати на реконструкцію з добудовою Яремчанської школи I-III ступенів.
Загалом народні депутати від Франківщини домоглися виділення з рахунку Фонду регіонального розвитку на ремонт доріг і соціальних об’єктів 131 320 540 гривень.
 
На ремонт доріг, зокрема, передбачається 91 млн грн. Найбільше коштів планується витратити на ремонт дороги Н-09 Мукачево – Львів – 40 млн грн.
ОДА пропонує також замінити вікна у 33 школах та 25 дитячих садочках Івано-Франківська, виділивши на кожний заклад від 50 тис. гривень до 130 тисяч гривень.
Окрім того, Дерев'янко закликав створити у кожному районі області комісію, до якої ввійшли б громадські активісти, представники влади та компаній, які братимуть участь у тендерах на ремонт доріг. Такі комісії мають забезпечити контроль над розподілом та використанням коштів, виділених на ремонт доріг. 
 
Нагадаємо, депутати від Прикарпаття домоглися виділення на капітальний ремонт доріг в регіоні 425 млн гривень. Близько 100 млн гривень буде виділено на ремонт доріг державного і місцевого значення за рахунок фонду регіонального розвитку. З місцевих бюджетів на ремонт у якості співфінансування має піти ще 60 млн грн. На поточний ремонт та обслуговування з Держбюджету у 2015 році уже додатково виділено 80 млн грн. Таким чином, на дороги Прикарпаття має бути спрямовано близько 665 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: