fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • За ініціативи Галабали ім'я "Петро Порошенко" виключили зі звернення облради про підтримку Томосу та автокефалію

За ініціативи Галабали ім'я "Петро Порошенко" виключили зі звернення облради про підтримку Томосу та автокефалію

Політика 22:01, 22.06, 2018

Згадувати ім’я Петра Порошенка у зверненні про надання автокефалії Українській Православній церкві некоректно та неправильно. Таку правку внесла депутат від фракції "ВОЛЯ" партії "РНС" Ольга Галабала. Вона зазначила, що у заяві облдепутатів про підтримку звернення президента та ВР до Вселенського Патріарха про визнання православної церкви в Україні автокефальною ім’я Петра Порошенка вписувати недоцільно.

"Томос і визнання автекефалії Православної церкви має обов’язково бути прийнятим. Але ми не підтримуємо, коли хтось намагається використовувати питання церкви у власних цілях, у власній політичній рекламі. Тому пропонуємо у назві заяви вилучити ім’я Петра Порошенка. І залишити лише речення про підтримку звернення президента України та Верховної Ради", – заявила депутат.

Галабала також зазначила, що некоректно чиєсь ім’я прив’язувати до церкви. Ба більше, заробляти на цьому політичні бали. 

З такою ж пропозицією виступив і депутат облради Святослав Никорович. Ініціативу Ольги Галабали підтримала більшість депутатів у сесійній залі.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: