fbpx

За місяць близько півтисячі жителів Богородчанщини захворіли на ГРВІ

Здоров'я 14:56, 29.10, 2015

Захворюваність на гострі респіраторні інфекції в Богородчанському районі знаходиться на сезонному рівні і не перевищує епідемічного порогу.

За оперативними даними з лікарських дільниць, від початку епідсезону (з 25.09-26.10) в Богородчанському районі на ГРВІ захворіло 479 осіб, з них 71,6% – діти до 17 р., 39,9%  школярі. 
За останній звітний тиждень порівняно із попереднім зафіксовано зростання інтенсивності епідемічного процесу на території району. Показники захворюваності зросли на 22 відсотки. Всього за 4 тижні госпіталізовано 23 хворих, з них 13 дітей до 17 років. 

Медики рекомендують для уникнення ускладнень проводити щеплення осіб, які належать до груп ризику щодо несприятливих наслідків грипу в передепідемічному сезоні 2015-2016 pp. Це такі категорії населення: особи старше 65 років; хворі будь-якого віку, що перебувають у стаціонарних медичних установах; вагітні; діти віком до 3 років; діти та підлітки, що одержують тривалу терапію ацетилсаліциловою кислотою; пацієнти з хронічними захворюваннями легень або серцево-судинної системи; пацієнти з порушенням обміну речовин, включаючи цукровий діабет; хворі на стафілококову інфекцію; пацієнти з імунною недостатністю; пацієнти з ожирінням. 

Нагадаємо, що медичні працівники та освітяни належать до групи найвищого епідемічного ризику. Тому їм також рекомендована щорічна вакцинація проти грипу.

Фахівці Держсанепідслужби області надалі продовжують моніторинг рівня захворюваності населення району на гострі респіраторні вірусні інфекції для оперативного аналізу та прогнозу епідемічної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: