fbpx

Франківець, який на ОЛХ купляв абоненти у "Буковель", віддав шахраям 20 тисяч гривень

Суспільство 15:59, 21.12, 2017

Поліція закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: "Ваш банківський рахунок заблоковано" та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток.

Вчора до Галицького відділення поліції звернувся 40-річний мешканець одного із сіл району. Чоловік повідомив про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа його коштами у сумі 22 000 гривень, які він перерахував за покупку міні-трактора через Інтернет-мережу. Гроші потерпілий перерахував на банківську карточку, а замовлення так і не отримав.

Інше повідомлення до Івано-Франківського відділу поліції надійшло від 55-річного мешканця одного із сіл Рожнятівського району. Як з’ясувалося, напередодні до нього на мобільний зателефонував невідомець, який представився працівником служби безпеки одного із місцевих банків. Під час спілкування з потерпілим зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом, під приводом заблокування карточки, бо нібито хтось намагався вчинити перерахунок коштів з його карточки, дізнався інформацію даних картки потерпілого, після чого заволодів його грошовими коштами в сумі близько 25 900 гривень.

Наступною жертвою шахрайських дій став 29-річний франківчанин, який повідомив про те, що його ошукали на 20 000 гривень. Як з’ясувалося, потерпілий через Інтернет-мережу на сайті "ОЛХ" вирішив придбати 19 абонементів на відпочинок в ГЛК "Буковель". Чоловік зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого перерахував грошові кошти на банківський рахунок, як виявилося,  псевдопродавцеві і хотів передзвонити, щоб сказати йому про це, але зв'язок з ним був відсутній. Зрозумівши, що його обдурили, чоловік звернулася за допомогою в поліцію.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: