fbpx

За покупку на інтернет-сайті прикарпатець перерахував шахраю 36 тисяч гривень

Суспільство 11:45, 28.02, 2018

За минулу добу інтернет-шахраї ошукали прикарпатців майже на 80 тисяч гривень.

До Івано-Франківського відділу поліції звернулись двоє потерпілих та повідомили, що невідомі особи заволоділи їхніми грошовими коштами.

В першому випадку правоохоронці з'ясували, що 39-річний франківчанин мав на меті придбати шини до транспортного засобу. На відомому інтернет-сайті "ОЛХ" він знайшов оголошення про продаж восьми автомобільних шин. Пізніше у телефонній розмові із продавцем домовились про суму, після чого чоловік переказав 36 400 грн на банківську карточку невідомого. Щойно шахрай отримав гроші, телефоний зв’язок з ним обірвався, а потерпілий позбувся грошей і товару не отримав.

Наступне шахрайство зарестровано поліцією стосовно 57-річної мешканки міста. Жінка повідомила, що 26 лютого невідома особа зателефонувала їй та представилась працівником "ПриватБанку". Чоловічий голос в слухавці переконливо сказав, що потрібно підвищити безпеку банківської картки, тому запропонував заявниці надати усі дані. Жінка, повіривши невідомому, надала таємні реквізити кодів доступу до банківської картки, після чого з її рахунку зловмисник зняв грошові кошти в сумі близько 43 тис. грн.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, повідомляє сектор комунікації управління Нацполіції в області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: