fbpx

За минулий місяць прикарпатським підприємствам відшкодували понад 500 мільйонів гривень ПДВ

Економіка 17:35, 17.02, 2016

Протягом січня 2016 року платникам Прикарпаття відшкодовано 538,9 млн грн податку на додану вартість, що на 417,8 млн грн більше аналогічного періоду 2014 року.

Про це повідомили в управлінні оподаткування юридичних осіб Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Як зазначають податківці, за процедурою автоматичного відшкодування 63 підприємствам регіону повернуто 251,4 млн грн бюджетного відшкодування, що на 8 млн грн більше відповідного періоду 2015 року.

Нагадуємо, з 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році", яким внесено зміни, зокрема, до адміністрування податку на додану вартість.

Зокрема, внесено зміни в частині операцій, звільнених від оподаткування (ст. 197). Зокрема, не звільняються від оподаткування операції з постачання на митній території України та вивезення в митному режимі експорту зернових та технічних культур.

База оподаткування ПДВ операцій з постачання самостійно виготовлених товарів/послуг не може бути нижче звичайних цін (раніше – їх собівартості).

У статті 200 передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ: для платників, що відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку та для решти платників.

З метою забезпечення прозорості функціонування таких реєстрів додано дві позиції  підпункти 200.7.2 і 200.7.3. Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюватиметься в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв до кожного відповідного Реєстру. Державна фіскальна служба щодня публікуватиме на своєму сайті реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Відповідно до п. 1 Прикінцевих положень норма щодо запровадження реєстрів набирає чинності з 1 лютого 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: