fbpx

За незаконний продаж алкоголю франківський підприємець заплатить 27 тисяч гривень штрафу

Суспільство 18:41, 05.12, 2014

Працівники Івано-Франківської ДПІ оштрафували підприємця через продаж пляшки горілки за ціною, нижчою від встановленого законодавством мінімального розміру.

Штраф склав 10 тисяч гривень, – повідомляє КУРС з посиланням на прес-службу ДПІ в Івано-Франківській області.

Крім того, упродовж декількох днів підприємиця торгувала алкоголем без ліцензії на право здійснення роздрібного продажу алкогольних напоїв. За це порушення їй доведеться сплатити ще 17 тис. грн.

Ці порушення податківці виявили під час перевірки продуктового магазину підприємиці, який знаходиться на окраїні Івано-Франківська. Як виявилось, відповідна ліцензія, що дає право на продаж алкогольних напоїв в магазині, закінчила термін дії, а нова була отримана лише через декілька днів. За цей час торгівля алкоголем в цьому закладі торгівлі не припинялась. 

Більше того, горілку тут продавали за ціною 39,50 грн за пляшку, хоч на той час мінімальна ціна, встановлена Кабінетом Міністрів України, становила 39,90. 

Отримати зиск від незаконної торгівлі алкоголем власниці магазину не вдалось. Натомість, від таких протиправних дій виграє бюджет, який поповниться на суму 27 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: