fbpx

За останній місяць франківці зробили майже дві тисячі поїздок через BlaBlaCar

Стиль життя 14:29, 16.02, 2018

Онлайн сервіс пошуку автомобільних попутників BlaBlaCar відтепер пропонує опцію: можна побачити, скільки разів і куди їздять користувачі сервісу.

Іванофранківці за минулий місяць через сервіс BlaBlaCar здійснили 1941 поїздку. 

Пункти призначення свідчать, що франківські користувачі сервісу орієнтовані на поїздки в Центральну і Західну Європу – найбільше їдуть у Польщу, Німеччину, Францію, Італію, Грецію, Португалію. Цікаво, що в сусідню Румунію поїздок нема. Не часто користуються сервісом і для поїздок в Росію: там два головних пункти призначення – Москва і Санкт-Петербург. 

Також прикметно і зовсім не тішить, що франківці мало мандрують Україною (звісно, це лише статистика BlaBlaCar`у, але проте тендеція очевидна). Є поїздки до найближчих міст, до Києва, Одеси. Але жодної – до Харкова, Запоріжжя чи, скажімо, Полтави. 

Натомість, з містами Східної України все навпаки. Наприклад, з Харкова з допомогою BlaBlaCar найбільше їздять до Росії – і на Північ, і на Південь Федерації. Також багато поїздок в окупований Крим. 

1

Але, як і мешканці західноукраїнських міст, харків'яни мало мандрують через BlaBlaCar самою Україною: пунктами призначення здебільшого є сусідні східно- чи південноукраїнські міста і дуже рідко маршрути простягаються на захід далі Києва. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: