fbpx

За останній рік засновники YouControl додатково під’єднали 17 реєстрів

Суспільство 15:05, 29.05, 2017

На Львівському медіафорумі – 2017 засновник аналітичної системи YouControl Сергій Мільман розповів, як аналіз відкритих даних допомагає журналістам-розслідувачам.

Сергій Мільман провів презентацію на прикладі публікацій івано-франківської агенції новин "КУРС" та рівненського порталу "Четверта влада".

"За останній рік ми значно вдосконалили систему: додатково під’єднали 17 реєстрів (серед яких і Data.gov.ua, і ProZorro, і SMIDA, і реєстр боржників, і різноманітні санкції). Фурором стало те, що минулого року наша команда змогла презентувати візуалізовані зв’язки афілійованих компаній. Разом з тим ми запустили програму співпраці із розслідувачами, що дало значний поштовх: понад 100 журналістів та активістів зробили понад 1000 розслідувань, використовуючи нашу систему", – зазначив Сергій Мільман.

На сьогодні провідним трендом у світі медіа Мільман вважає економічні розслідування. 

"На  них зміщується акцент в медіа, вони привертають увагу, утворюються фонди, організації, зацікавлені в прозорості, як результат – все більше людей залучаються в цей процес через гранти, конкурси. Врешті стає дедалі більше розкритих економічних злочинів, а це не може не впливати на середовище нашого існування",  каже Мільман.

За його словами, в Україні політичні сили постійно намагаються взяти медіа під свій контроль, тому в нашій країні залишатись неупередженими та незалежними є вже неабияким викликом.

"Загалом медіа потрібно навчитись використовувати сучасні технології, щоб підвищити якість матеріалів: оперативно проводити фактчекінг, аналіз новин та доносити їх через зручні мобільні додатки. Крім того, постійно взаємодіяти з аудиторією, а не залишатись відстороненим вісником",  розповів засновник YouControl.

Нагадаємо, YouControl – це аналітична система, яка формує досьє на кожну компанію в Україні на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах і візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Один із напрямків роботи компанії – співпраця з журналістами та громадськими активістами, які проводять економічні розслідування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: