fbpx

Найбільше в Європі: цього року на кір уже захворіло в 6 разів більше українців, ніж за минулий

Здоров'я 18:50, 20.08, 2018

На теперішній час Україна стала лідером у Європі за кількістю хворих на кір, інформує ВООЗ.

Кількість випадків захворюваності на кір у Європі б'є рекорди, а Україна – європейський лідер, повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я. Ще рік тому Україна була на третьому місці.

Понад 41 тисяча людей інфікувались хворобою за перше півріччя 2018 року, у результаті чого зафіксували 37 смертей, інформує ВВС.

Минулого року в Європі було 23 927 випадків захворювання, а 2016 року – 5273. Експерти вказують, що причиною стрімкого поширення кору є падіння рівня вакцинації.

Навіть в Англії цього року зафіксували 807 випадків кору. Це переважно люди, які заразились під час подорожей до країн континенту, де стрімко поширюється хвороба. Кір є дуже заразною хворобою та поширюється повітряно-крапельним шляхом. Вакцина MMR може запобігти інфекції, проте вакцинацію дискредитували дослідження, що показали можливий зв'язок вакцини з розвитком аутизму. Втім, у Британії рекомендують всім дітям перше щеплення в однорічному віці, а друге – перед початком навчання в школі.

Україна є європейським лідером за захворюваністю на кір. За даними ВООЗ, за перше півріччя на кір тут захворіли 23 тисячі людей – більша частина усіх європейських хворих. І ріст захворювання в Україні вражає найбільше, адже тут за півроку вже захворіло у шість разів більше, ніж за весь минулий рік.

Читайте: Спалах кору триває: померло 10-місячне немовля, мати бореться з хворобою

За даними ВООЗ, у 2017 році кількість випадків захворювання на кір у Європі зросла на 400%. Тоді Україна була третьою у Європі за кількістю хворих.

У ВООЗ заявили про часткове повернення кору, і недоімунізовані люди є вразливими для хвороби, незалежно від місця життя. Там наполягають, що кожна країна має підвищувати охоплення щепленнями та закривати "імунні ями".

КУРС писав, що на Прикарпаття надійшла вакцина проти кору, паротиту та краснухи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: