fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Спорт
  • За підтримки Олександра Шевченка відбувся другий етап масштабних змагань з баскетболу BUKOVEL QUEST

За підтримки Олександра Шевченка відбувся другий етап масштабних змагань з баскетболу BUKOVEL QUEST

Спорт 16:18, 30.06, 2018

За підтримки громадського руху Олександра Шевченка "Країна гідності і правди" у Надвірній пройшов другий етап турніру із баскетболу 3х3 "Bukovel Quest". Це відкритий чемпіонат Івано-Франківської області. Тому до Надвірної з’їхалися з півсотні команд із різних куточків України та Прикарпаття.

"Країна гідності і правди – це Україна зі здоровою, сильною молоддю, яка не потрапляє під вплив шкідливих звичок, займається фізичною культурою та спортом. І завдяки своїм перемогам прославляє Україну на весь світ. Тому такі змагання є неодмінною складовою у розвитку справді сильної нації", – сказав активіст громадського руху Олександра Шевченка "Країна гідності і правди" Віталій Мерінов, пише sport.if.ua.

Учасники "Bukovel Quest" змагалися у різних вікових категоріях: дівчата і хлопці віком до 14, 18 років та дорослі команди. Географія команд вражає. До Надвірної завітали баскетболісти із Коломиї, Калуша, Богородчан, Снятина, Надвірної, Чернівців, Івано-Франківська, Львова, Києва, Луцька.

"Попри те, що "Bukovel Quest" започаткований тільки цього року, змагання уже стали дуже масовими та престижними. До нас їдуть з усіх куточків України. Бо крім досвіду, який тут можна здобути, є ще є додаткова мотивація. Переможці, другі і треті місця, крім грамот та медалей, отримують відпочинок у туристичному комплексі "Буковель",  каже президент Федерації баскетболу Івано-Франківської області Юрій Процюк.

Спортсмени змагалися у 4 категоріях. Переможцями у категорії Ю-18 серед дівчат та серед хлопців стали команди збірних України. Категорія дорослі: 1-ше місце серед жінок – збірна України, серед чоловіків – БК "Івано-Франківськ". У категорії Ю-14 серед хлопців перемогу здобула команда з Калуша. Також 1-ше місце посіли дівчата із Івано-Франківської ОДЮСШ.

"Такі змагання – це можливість показати себе та побачити у грі своїх конкурентів. Та попри боротьбу тут панує дружня атмосфера. І тому настрій у нашої команди – позитивний",  відзначила учасниця команди-переможниці ІФОДЮСШ Анжела Джус.

Турнір "Bukovel Quest" відбувається у кілька етапів. Після Коломиї та Надвірної баскетболісти змагатимуться у Снятині (15 липня) та Івано-Франківську (28 липня). А фінал пройде 11-12 серпня у Буковелі. Переможці змагань матимуть можливість взяти участь у фіналі України із баскетболу 3х3 та у міжнародному турнірі, який відбудеться у Празі.

 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: