fbpx

За півроку мешканці Прикарпаття опублікували понад 600 тисяч нових оголошень на OLX

Економіка 13:01, 15.04, 2017

Що прикарпатці продають і купують в Інтернеті на одній із найбільших та найпопулярніших світових Інтернет-платформ безкоштовних оголошень OLX.

Найбільше пропозицій розміщено у розділі "Мода і стиль". Так, на початок квітня знайдено 44 044 пропозиції одягу, взуття, аксесуарів, косметики, парфумерії, засобів гігієни, подарунків, пише "Західний кур’єр".

Друге місце у продажу займають товари для дітей – 33 793 оголошення. Популярністю користується електроніка – 16 853 пропозицій, транспортні засоби та запчастини до них – 13 026, все, що вписується у розділ "Дім і сад", а саме: будівельні матеріали, меблі, посуд, інструменти, продукти харчування – 11 105 лотів. Є пропозиції щодо бізнесу і послуг – 49 42 оголошення. А найменше пропозицій у розділі "Нерухомість" – 5486.

Найдорожчі туфлі, які продають мешканці Івано-Франківська, коштують 4000 грн, найдешевші – 30 грн. Середня ціна, за яку можна купити нові шкіряні туфлі, становить 300 грн, можна знайти й дешевше.

За найдорожче демісезонне пальто правлять 600 грн, найдешевше можна придбати навіть за 100 грн. На жаль, у цій категорії пропонується тільки вживаний одяг.

Найдешевші жіночі колготки (нові) коштують 10 грн, а за 160 грн можна придбати мрію усіх жінок – колготки, які не рвуться. Плаття продаються за ціною від 30 до 14 250 грн.

Кількість оголошень змінюється трохи не щохвилини. Те, що продалося, знімається, а нові товари докладаються. Проте простежується стійка тенденція – кількість пропозицій перевищує продаж, тобто продавців більше, ніж покупців.
За інформацією прес-служби OLX, за останні півроку мешканці Івано-Франківщини опублікували понад 600 тисяч нових оголошень. Жителі обласного центру активніші за мешканців невеличких містечок та сіл – користувачі з Івано-Франківська залишили на сервісі понад 400 тисяч нових пропозицій.

26% оголошень в Івано-Франківській області розміщено саме в категорії «Мода і стиль». 19% усіх пропозицій займають дитячі товари – категорія «Дитячий світ». На третьому місці – категорія «Електроніка». Тут продаються побутова техніка, гаджети та аксесуари (16% оголошень).

Традиційно найбільше купують те, що й продають, – жіночі й чоловічі одяг та взуття, аксесуари, товари для краси та здоров’я. Більш як 25% покупок стосувалися категорії "Мода і стиль". На другому місці – побутова техніка, електроніка. Третя за популярністю категорія серед покупців – "Дитячий світ".

А ось про безкорисність франківців говорити не доводиться. На сайті Дару-дар мешканці нашого міста станом на кінець березня пропонували в дар тільки 7 речей!

На сайті OLX знайдено 313 безкоштовних пропозицій, 81 з яких – пошук господарів для котиків та песиків, 94 дитячі товари, 79 пропозицій одягу та взуття, 40 предметів домашнього вжитку, 14 спортивних товарів і тільки 3 комплектуючі до електроніки. Звичайно, безкоштовні товари здебільшого є вживаними. Та й ці пропозиції можна вважати безкоштовними тільки відносно, адже продавці за них часто просять символічну плату – шоколадку чи коробку цукерок. 

На сайтах можна також обмінюватися товарами. Так, франківці на OLX виставили 675 пропозицій для  обміну: мода і стиль – 242 оголошення, дитячий світ – 106, електроніка – 100, відпочинок і спорт – 101, дім і сад – 61, транспорт – 58, тварини – 2. Товари пропонуються теж вживані. Продавці визначають грошовий еквівалент обміну або вказують, який товар прагнуть отримати.

Івано-Франківська обл.   
Закриті угоди
Мода і стиль –  26%
Електроніка – 21%
Дитячий світ – 19%
Транспорт – 15%
Дім і сад – 8%
Хобі, відпочинок і спорт 8%
Тварини – 3%

м. Івано-Франківськ
Закриті угоди
Мода і стиль – 28%
Електроніка – 23%
Дитячий світ – 22%
Транспорт – 9%
Дім і сад – 8%
Хобі, відпочинок і спорт – 7%
Тварини – 3%
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: