fbpx

За півроку на Прикарпатті витратили майже 1,5 млн грн боротьбу з ВІЛ

Здоров'я 12:58, 20.11, 2017

В Івано-Франківській області та місті діють програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу. Спеціалісти Інституту аналітики та адвокації проаналізували фінансову інформацію і з'ясували, скільки виділених коштів витратили на боротьбу з хворобою.

Усього в Івано-Франківській області прогнозували витратити 4 млн грн, інформує прес-служба ГО “Інститут аналітики та адвокації”.

“Фактично затвердили з цих коштів третину, а саме 1 млн 230 тис. грн, – говорить аналітик ІАА Олександр Ткаченко.  Інформація щодо того, як їх витратили, наразі відсутня. Згідно з листом ДУ “Центр громадського здоров’я” МОЗ України звіти надсилають раз на рік”.

В обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом прокоментували ситуацію, що склалася.

“Коштів ніколи не буває достатньо, – говорить Наталя Дьоміна, заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи. – Ми плануємо, скільки нам потрібно коштів, а затверджують частину від них. Це не задовольняє всіх потреб. Завжди планується більше. Економіст робить розрахунок, щоб дійсно оцінити вартість всіх заходів та виконати їх. Зазвичай рішенням обласної чи міської сесії не затверджують повний об’єм, затверджують певний відсоток, який вважають потрібним. Тому це залежить від влади”.

1

А в місті Івано-Франківську функціонує аналогічна міська програма. Її реалізація здійснюється за кошти міського бюджету. Як і в області, грошей станом на 1 липня затвердили менше, ніж прогнозували. З 463 тис. грн всього 107 тис. грн, що є чвертю.

Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради ніяк не прокоментувало інформацію. Медики пояснюють це тим, що їхня установа працює всього півроку.

2

Наразі у місті займаються фінансуванням профілактичних і організаційно-адміністративних заходів. Але фактично за перше півріччя витратили всього 32 тис. грн, що становить 30% від затвердженого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: