fbpx

За півроку понад сім тисяч людей оформили закордонні паспорти через франківський ЦНАП

Суспільство 13:28, 03.11, 2017

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради начальник Центру надання адміністративних послуг Богдан Питель прозвітував про роботу установи у 2017 році та про послуги, за якими мешканці міста звертаються найчастіше.

Станом на 20 жовтня 2017 року загальна кількість послуг, наданих в управлінні адміністративних послуг, становить 49 790, надано 4372 консультації, виконано 46 322 документи.

Державний фонд молодіжного житлового будівництва в Івано-Франківській області надав 106 консультацій щодо порядку отримання державного сприяння з метою забезпечення молодих сімей житлом.

Найбільша кількість вхідних пакетів документів в абсолютному значенні надійшла в управління реєстраційних процедур (реєстрація/зняття з місця проживання) – 14 945. На другому місці за кількістю прийнятих вхідних пакетів Івано-Франківський міський відділ управління державної міграційної служби України в Івано-Франківській області – 11 827, а на третьому місці відділ Держгеокадастру в м. Івано-Франківську – 6334.

6 квітня 2017 року у ЦНАПі Івано-Франківська відбулося офіційне відкриття сектору з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За кошти міського бюджету було закуплено 4 станції для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

За звітний період прийнято 7038 вхідних пакетів документів для оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон (станом на сьогодні видано 7497 паспортів), 86 вхідних пакетів документів для оформлення паспортів громадянина України у формі ID-картки при досягненні 14-річного віку, 49 вхідних пакетів документів для оформлення паспортів громадянина України у формі ID-картки. До міського бюджету за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі ID-картки надійшло близько 4 млн грн (70% адміністративного збору за оформлення паспортів надходить до міського бюджету).

Богдан Питель зауважив, що на 2018 рік планується розширення переліку послуг, які надає ЦНАП. Зокрема, передбачається, що тут можна буде отримати посвідчення водія, свідоцтво про народження дітей, свідоцтво про шлюб. Питання реєстрації транспортних засобів вивчається.

"Ми вивчаємо можливість комплексного надання послуг, наприклад, надаватиметься свідоцтво про народження дитини та всіх супровідних документів: реєстрація за місцем проживання, у дошкільний навчальний заклад",  зазначив Богдан Питель.

"Народження – шлюб – смерть",  пожартував міський голова Руслан Марцінків та уточнив, чи будуть надаватися документи про розлучення.

Такий документ ЦНАП видавати ще не планує.

Марцінків також додав, щоб керівник ЦНАПу опрацював питання надання послуг з архітектури, щоб процедура була максимально спрощеною і люди не ходили по кабінетах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: