fbpx

За півроку у Франківську водіїв тролейбусів будуть забезпечувати тимчасовим житлом

Суспільство 20:41, 13.02, 2018

В Івано-Франківську КП "Електроавтотранс" запрошує на роботу водіїв тролейбусів. Кандидатів на роботу навчають, обіцяють їм високу зарплату, а за півроку планують забезпечити житлом.

Про це сьогодні на комісії з питань житлово-комунального господарства Івано-Франківської міської ради заявив директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк.

Втім, кандидатів на роботу водіями зовсім небагато.

"Ми готуємо водіїв тролейбусів в акредитованому навчальному закладі. За три місяці зібрали аж сім охочих. Навчання безкоштовне, крім того, центр зайнятості їм ще платить стипендію", – каже Голутяк.

За його словами, люди не зголошуються на цю роботу через те, що їдуть за кордон. Цього місяця, каже Голутяк, з КП "Електроавтотранс" п’ятеро працівників їдуть за кордон. Їдуть навіть ті, хто має зарплату 12 тис. грн.

Потенційних водіїв тролейбусів можна знайти і в прилеглих селах. Однак, каже Голутяк, з околиць важко добиратися на роботу на 5.00.

Але і цю проблему найближчим часом на підприємстві планують вирішити.

"У готелі "Бандерштадт" роблять ремонт, за півроку там має відкритися кілька наших кімнат",  повідомив Віталій Голутяк.

Нагадаємо, на КП "Електроавтотранс" чи не найбільшою проблемою є нестача водіїв. Їх запрошують на роботу на зарплату від 7 до 12 тис. грн.

Як писав КУРС, на наступній сесії планують затвердити програму розвитку комунального транспорту на 2018-2022, за якою протягом п’яти років в Івано-Франківську планують закупити 40 нових низькопідлогових тролейбусів та 35 таких, що були у використанні.

Перші 30 тролейбусів КП "Електроавтотранс" купить вже цього року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: