fbpx

За півроку "Укрнафта" сплатила 7,4 млрд гривень податків

Суспільство 15:22, 17.07, 2018

За січень-червень 2018 року ПАТ "Укрнафта" сплатило податків на суму 7,4 млрд грн, в тому числі 690 млн грн у рахунок погашення простроченого податкового боргу.

Компанія продовжує виплачувати податковий борг на регулярній основі одночасно зі сплатою всіх поточних податкових зобов’язань. Консервативний план "Укрнафти" передбачає повернення 1,2 млрд грн боргу в 2018 році. Станом на 30 червня розмір простроченого боргу "Укрнафти" становив 11,05 млрд грн.

Водночас не змінились і ризики для погашення податкового боргу: це спроби блокування спецдозволів з боку регуляторних органів, а також проблеми в системі державних аукціонів з продажу нафти, через які "Укрнафта" реалізує нафту та конденсат та на яких початкова ціна встановлюється відповідно до затвердженого державою порядку. Пропозиції "Укрнафти" щодо реформування механізму держаукціонів були реалізовані не в повному обсязі, і конкуренція на них залишається обмеженою. Зокрема, в першому півріччі із 12 аукціонів, щодо яких компанія подавала заявки, такими, що відбулись, визнано лише шість.

Довідково

На кінець першого півріччя 2018 року прострочений податковий борг ПАТ "Укрнафта" становив 11,05 млрд грн. Цей показник включає прострочену заборгованість самої компанії та її структурних підрозділів. Підхід "Укрнафти" до обліку податкового боргу відповідає чинному законодавству та узгоджується з рекомендаціями незалежного зовнішнього аудитора. Переважна його частина сформувалась впродовж 2014-2015 років до зміни менеджменту компанії.

Публікується в рамках партнерства з компанією "УКРНАФТА"
 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: