fbpx

За посаду міського голови Івано-Франківська має намір боротися Петро Шкутяк

Політика 22:49, 17.08, 2015

Доброволець батальйону "Айдар", депутат Івано-Франківської обласної ради Петро Шкутяк балотуватиметься на посаду міського голови Івано-Франківська на місцевих виборах восени цього року.

Про це КУРСу стало відомо з власних джерел. 

У коментарі редакції голова міської організації партії Блок Петра Порошенка "Солідарність" Петро Шкутяк підтвердив цю інформацію. Однак, додав, що балотуватиметься тільки у випадку, якщо його висуне партійна організація. 

Відомо, що франківська "Солідарність" зараз визначається з кандидатом на посаду мера від партії. Розглядається і варіант нардепа Олександра Шевченка, якого начебто лобіюють його колеги по Верховній Раді Анатолій Матвієнко і Михайло Довбенко. Втім, місцеве політичне середовище президентської партії категорично проти висування Шевченка під прапором "Солідарності".

За словами Шкутяка, в кожному разі остаточне рішення прийматимуть збори організації. Якщо однопартійці підтримають його кандидатуру, він піде на вибори мера і спробує здобути прихильність громади. 

 

Довідка КУРСу: 

Шкутяк Петро Зіновійович, народився 4 серпня 1980 року в місті Золочів Львівської області. Громадянин України.

Освіта вища: у 2002 році закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю "менеджмент організацій", 2005 року – міжрегіональну академію управління персоналом, бакалавр "Правознавства", у 2011 році – Національну академію державного управління при Президенті України, магістр державного управління. Стипендіат освітньої програми Благодійного фонду Богдана Гаврилишина "Молодь змінить країну", Програми ефективного управління Львівської бізнес-школи Українського католицького університету, Програми "Відкритий світ" уряду США.

Знання мов: англійська – вільно.

Трудова діяльність:

2002-2003 роки  оператор, економіст, помічник майстра в НГВУ "Надвірнанафтогаз". Інженер у ЗАТ "Панада Кемікал Компаундс" (2003 р.). З 2003-го по 2007 рік приватний підприємець, фінансовий директор ПП "Трейд-Груп" в Івано-Франківську.

7 грудня 2007 року Петро Шкутяк був призначений на посаду першого заступника голови Долинської районної адміністрації Василя Іванишина. 23 вересня 2009 року призначений головою Долинської районної державної адміністрації. У жовтні 2011 року написав заяву на звільнення з трактуванням: "робота на високій посаді під керівництвом нинішньої влади суперечить внутрішнім переконанням".

2011-2012 рр. – заступник директора ТОВ "Уніплит" (Вигода, Долинський район).

2013 р. – заступник директора КП "ЄРЦ", з січня до травня 2014-го – директор КП "ЄРЦ".

Громадська і політична діяльність:

1999-2001 рр.  Локальний комітет в Івано-Франківську міжнародної студентської асоціації AIESEC.

2000 р. – дотепер – член української скаутської організації "ПЛАСТ", 15 курінь УСП "Орден Залізної Остроги".

З 2005 р. – дотепер  член політичної партії «Наша Україна». З 2010 р обраний до Івано-Франківської обласної ради.

2013 р. – один із засновників політичного руху "Сила людей". 

Активний учасник громадянських акцій, починаючи з 1998 року: "Україна без Кучми", Помаранчева революція, Мовний майдан (голова Комітету голодувальників проти "мовного закону"), Євромайдан (протягом усієї революції участь у Самообороні Майдану в Києві).

Участь в АТО:

З травня по 21 липня 2014 року – доброволець батальйону "Айдар". Учасник бойових операцій з оборони Металіста і прориву до Луганського аеропорту. У бою 20 липня був важко поранений. За мужність нагороджений іменною зброєю від командування АТО. Обласна рада нагородила Петра Шкутяка медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям". 

Одружений, виховує п’ятеро дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: