fbpx

За продаж першоцвітів штрафуватимуть на суму до 510 гривень

Суспільство 13:35, 23.02, 2015

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області розпочали рейди, щоби припинити збір і продаж червонокнижних рослин.

Червонокнижні першоцвіти перебувають в Україні під захистом закону, інформує управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради, пишуть Вікна.

Тепла погода зими 2015 року сприяє передчасному розцвітанню першоцвітів, у зв’язку з чим Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області посилює контроль за збереженням червонокнижних рослин – розпочато проведення рейдових перевірок. 

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області передусім зосереджують свою роботу на проведенні перевірок в місцях зростання червонокнижних першоцвітів, особливо – на територіях об’єктів природно-заповідного фонду.

Також проводяться рейдові перевірки в місцях збуту декоративних рослин, на шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області попереджає про відповідальність за знищення та продаж червонокнижних рослин, а також закликає громадян не купувати підсніжники. 

Відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і червонокнижних видів рослинного світу, передбачена статтею 88-1 та статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення і тягне за собою накладання штрафу на громадян до 510 гривень з конфіскацією незаконно добутого. Постановою КМУ від 07.11.2013 р. №1030 передбачена компенсація за шкоду, заподіяну внаслідок добування, знищення або пошкодження червонокнижних рослин, а також за знищення чи погіршення середовища їх зростання, – від 49 грн. за кожну трав’янисту рослину.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: