fbpx

За п’ять місяців бюджети Прикарпаття отримали від Укрнафти 33 мільйони гривень ренти

Економіка 18:01, 04.07, 2018

За травень 2018 року ПАТ "Укрнафта" сплатила до державного та місцевих бюджетів різних рівнів 631,2 млн грн рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями. Таким чином, в цілому за п’ять місяців видобувних робіт компанія перерахувала майже 3 млрд грн рентної плати до бюджетів усіх рівнів.

Відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу з них 149,8 млн грн надійшло в першому півріччі до місцевих бюджетів різних рівнів. За травень найбільші надходження з ренти Укрнафти вже традиційно отримали громади Сумщини (14 млн грн),  Івано-Франківщини (6,8 млн грн) і Полтавщини (4,5 млн грн), інформує прес-служба ПАТ "Укрнафта".

5% рентних платежів, які надійшли до бюджетів областей, районів та місцевих громад, млн грн

1

Нагадуємо, що принцип розподілу рентної плати за видобуток нафти та газу передбачає перерахування 95% рентних платежів до загального фонду державного бюджету, а 5% – до місцевих бюджетів. При цьому 2% доходів від ренти спрямовуються в районні бюджети, а 3% – до бюджетів міст обласного значення, бюджетів об'єднаних територіальних громад за місцем видобутку природних ресурсів. Таким чином, механізм розподілу ренти дає можливість громадам отримати частину доходів від видобутку нафти та газу.

За останніми оцінками, в 2018 році Укрнафта сплатить близько 6,4 млрд грн ренти, а отже, до бюджетів областей, районів та громад мають надійти близько 320 млн грн доходів від рентних платежів.

Публікується в рамках партнерства з компанією "УКРНАФТА"
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: