fbpx

За рахунок іноземних студентів-переселенців фінансовий стан ІФНМУ покращився

Суспільство 17:30, 14.04, 2015

У 2014-2015 навчальному році Івано-Франківський національний медичний університет прийняв, окрім традиційного щорічного набору студентів, майже 780 іноземців, які навчалися у закладах, що знаходяться на окупованих Росією територіях України.

В ІФНМУ сьогодні навчаються представники 66 країн світу.

"Не всім це подобалось… Але куди ми мали їх перевести? Ми знали позицію державницьку – що це є проблема держави, бо вони приїхали в Україну і не можна було їх кудись відправити. Ми мали можливість взяли їх",  розповів ректор університету Микола Рожко сьогодні на прес-конференції.

За його словами, попри величезні навантаження, що лягли на плечі трудовому колективу, притік студентів-іноземців покращив фінансовий стан вузу. Завдяки цьому до Пасхи усі працівники навчального закладу отримали індексацію до зарплат і премію. Окрім цього, на сьогодні ІФНМУ не має жодних кредиторських заборгованостей.

У зв’язку із притоком іноземних студентів адміністрації довелося збільшити кількість заступників деканів на факультеті, який готує фахівців-іноземців.

Зазначимо, рік навчання в ІФНМУ для іноземців на найдорожчому факультеті ("Стоматологія") коштує від 1800 $ російською мовою до 4500 $ англійською мовою. Зазначимо, для українців навчання на цьому факультеті коштує 19 500 грн (на сьогодні за курсом НБУ близько 850 $). 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: