fbpx

За рік 12-річний школяр з Калуша опанував 6 музичних інструментів та нотну грамоту. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 11:28, 02.06, 2019

За рік часу 12-річний калушанин, учень ЗОШ №3 Петро Матуляк самостійно освоїв декілька музичних інструментів, нотну грамоту, а також виступив сольно у Бельгії перед українською громадою.

У родині хлопчика музикантів немає, тому бажання грати виникло само по собі. Скрипка, кларнет, флейта, клавіші – це ще не повний перелік інструментів, на яких Петрик навчився грати. А ще він пише авторські музичні твори, пишуть "Вікна".

Усе розпочалося зі старенької скрипки, яку маленький Петро попросив у свого батька. Він, довго не вагаючись, придбав. Вона була у не зовсім хорошому стані, однак це був перший інструмент, на якому юний школяр навчився самостійно грати.

Згодом батьки, побачивши талант сина, придбали новий професійний інструмент. Петрик не ходив займатися до педагогів у музичну школу, вивчав усе самостійно, зокрема і нотну грамоту – з відеороликів в інтернеті.

Самостійно хлопчик вивчив кларнет, флейту, клавіші і навіть пробував освоювати альт і віолончель. Але зараз основний інструмент  скрипка, яка найбільше припала музикантові до душі. Хлопчик розповідає:

"Скрипка подобається тим, що вона витончена і має дуже красивий звук".

Натхнення для музики приходить до калуського самородка після прочитаних книг та цікавих подорожей. Він уже встиг побувати в Німеччині та Бельгії, де проживає його бабуся Ярина Ружицька. До речі, в місті Генті Петро Матуляк виступав перед українською громадою в місцевому костелі.

 

У майбутньому талановитий музикант планує вступити на навчання до Івано-Франківського музичного училища і стати відомим скрипалем, підкорюючи сцени Європи і світу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: