fbpx

За рік на Прикарпатті поліція задокументувала майже сто фактів продажу алкоголю неповнолітнім

Наша історія 13:19, 25.01, 2018

Минулого року на Івано-Франківщині працівники підрозділів ювенальної превенції виявили та задокументували майже сто фактів продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18-річного віку.

За цими фактами складено протоколи за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомила начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

"Однією з доволі поширених причин вчинення правопорушень неповнолітніми є їх алкогольне сп’яніння. Захмелілі підлітки не здатні адекватно оцінювати свої дії та можливі наслідки. Для юного організму й пляшки пива буває достатньо, щоб дитина втратила контроль над своєю поведінкою, а це, на жаль, нерідко призводить до протизаконних вчинків. Під дією алкоголю вони стають агресивними та "відважними", через що з наслідками їх "подвигів" доводиться мати справу правоохоронцям. І тоді нерідко виявляється, що діти споживали спиртні напої на очах у дорослих і ніхто не спробував зупинити їх. Понад те, є чимало прикладів, коли алкоголь безперешкодно продають дітям. Незважаючи на численні звернення правоохоронців до працівників торгівлі щодо недопущення продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв, а також й тютюнових виробів, такі факти й надалі трапляються",  повідомила Бойчук. 

Працівники прикарпатської поліції й надалі здійснюватимуть профілактичні рейди торговими закладами, в тому числі з представниками інших зацікавлених служб, та будуть викривати та притягувати до відповідальності порушників законодавства, які продають дітям алкогольні та слабоалкогольні напої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: