fbpx

За рівність чоловіків та жінок і проти насильства над жінками виступила в облраді фракція "ВОЛЯ"

Суспільство 18:44, 07.12, 2018

Фракція "ВОЛЯ" в Івано-Франківській облраді підтримує позицію Ради церков і виступає за те, аби в Україні не було пропаганди одностатевих шлюбів, ЛГБТ, усиновлення дітей одностатевими парами. Однак при розгляді звернення обласної ради щодо захисту інституції сім'ї в Україні голова фракції, одна із лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ" Ольга Галабала внесла пропозиції фракції до такого документа.

Ольга Галабала запропонувала вилучити з проекту звернення обласної ради пункт про збереження гендерних стереотипів в підручниках та ратифікувати із застереженнями Стамбульську конвенцію, яка виступає проти сімейного насильства над жінками та дітьми.

"Коли ми говоримо про рівноправ’я чоловіка і жінки, то, на жаль, в документі присутній пункт, який залишає в літературі так звані гендерні стереотипи. Тобто те, що жінка має сидіти вдома, варити їсти, не може бути військовослужбовцем. А чоловік має заробляти гроші і утримувати сім’ю. Це суперечить і позиції Міносвіти про те, що в підручниках має йтися про рівність чоловіка і жінки в їхніх правах і можливостях",  зазначила Ольга Галабала. 

Також депутат звернула увагу на те, що Стамбульську конвенцію варто ратифікувати. Адже вона виступає проти насилля над жінками і дітьми в сім’ї. Однак із застереженням щодо неможливості популяризації питань гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації. Таким чином, каже Галабала, буде враховано застереження Ради церков.
"У Стамбульській конвенції засуджується насилля в сім’ї. Її, до прикладу, ратифікувала Польща. Там є питання щодо гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, з приводу яких і ведуться дискусії. Однак йдеться про те, що навіть якщо людина нетрадиційної орієнтації, її не можна за це бити. Це єдине, що вказане в цій конвенції", – зауважила Галабала.
Вона також наголосила на тому, що такою є позиція і Папи Римського Франциска, який заперечує насилля проти людей, навіть незалежно від того, якої вони орієнтації.
Крім того, каже Галабала, в Україні щороку більш як мільйон жінок страждають від насилля в сім’ї. В той час у країнах, де ратифікована Стамбульська конвенція, створено дуже багато центрів, які покликані протидіяти насильству над жінками та дітьми. 
Втім такі пропозиції депутати облради відхилили.
На правах реклами
 
 
 
Область вкладених файлів
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: