fbpx

За розтрату держмайна на понад 9 мільйонів гривень у Франківську затримали керуючого санацією ВАТ "Оріана"

Суспільство 17:47, 13.12, 2016

За клопотанням прокуратури Івано-Франківської області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою арбітражному керуючому санацією ВАТ "Оріана". Він тривалий час перебував у розшуку.

Як повідомив заступник прокурора області Руслан Вахітов, службовця підозрюють у розтраті державного майна шляхом зловживання службовим становищем на 9 млн 121 тис. грн, а також у замаху на вчинення розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Йдеться про злочинні дії, внаслідок яких з території сульфатно-збагачувальної фабрики ВАТ "Оріана" з 05.09.2013 по 12.03.2014 вивезено металобрухт на зазначену суму. При цьому кошти від його реалізації на рахунки державного підприємства не надійшли.

Крім того, зловмисник здійснив спробу вивезення в лютому-березні 2014 року з території сульфатно-збагачувальної фабрики цього підприємства понад 98,57 тонн металобрухту чорних та кольорових металів вартістю 443 тис. грн.

Службовець перебуває під вартою, досудове розслідування у розпочатих щодо нього кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України, триває.

Альтернативою перебування під вартою суд визначив заставу у розмірі 413 тис. 400 грн.

Наразі на вказану ухвалу суду прокуратура внесла апеляційну скаргу з вимогою застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 9 млн 565 тис. 387 грн, що є співрозмірним сумі завданих його злочинними діями збитків, повідомила прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: