fbpx

За сім років доступне житло отримали 100 прикарпатців

Суспільство 18:57, 21.02, 2018

В обласній раді підсумували програму будівництва (придбання) доступного житла у 2010-2017 роках на Прикарпатті.

Звіт з виконання програми представили постійній комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства. 

Обласна програма будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2017 роках передбачала, що прикарпатці, які потребують покращення житлових умов, отримають державну безповоротну субсидію у розмірі 30% вартості житла.

На етапі прийняття програма декларувала будівництво чи придбання квартир для 2554 прикарпатців – на умовах залучення коштів з бюджетів усіх рівнів. Програма мала закумулювати для цього 771,5 млн грн. В т. ч. з держбюджету 223 млн грн.

Впродовж усього часу дії програми її фінансування здійснювалося "не на належному рівні", доповіли обласним депутатам представники департаменту будівництва ОДА.

Впродовж 2010-2013 років з держбюджету отримали 7,7 млн грн. Що дозволило профінансувати 6 тис. кв. м. – для 98 сімей та одиноких прикарпатців, на умовах співфінансування з місцевих бюджетів.

З 2014 до 2016 року фінансування програми з держбюджету не здійснювалося взагалі. Відповідно, її не підтримували на обласному та районному рівнях. 

У 2017 році за постановою Кабміну були внесені зміни до порядку забезпечення доступним житлом – розширили перелік категорій громаян, які мають право брати участь у програмі. До переліку внесли внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО. Для них розмір державної допомоги номінально збільшили – він становить 50% від вартості житла.

З урахуванням змін з держбюджету виділили кошти 922,2 тис. грн. Ця сума дозволила надати підтримку 2 сім’ям переселенців із зони війни – вони отримали квартири.

Загалом у рамках програми за сім років підтримку отримали 100 сімей чи одиноких прикарпатців. 18,3 млн грн – гроші самих учасників програми.

Наразі обласна програма із забезпечення доступним житлом припинила свою роботу. Розробляється наступна. 

Скільки учасників АТО станом на 1 січня 2018 року подали заявки на участь у програмі доступного житла, чиновники сказати не змогли. 

Депутатська комісія прийняла звіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: