fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • За сприяння Андрія Іванчука у Коломиї запрацював ангіограф – унікальний апарат для діагностики серцевих захворювань. ФОТО

За сприяння Андрія Іванчука у Коломиї запрацював ангіограф – унікальний апарат для діагностики серцевих захворювань. ФОТО

Політика 20:52, 19.06, 2018

Отриманий Коломиєю ангіограф – єдиний, виділений на Івано-Франківську область у 2017 році.

У Коломийській ЦРЛ відкрили ангіографічний кабінет. 

Торік Уряд прийняв розпорядження про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на прийняття ангіографічного обладнання у 2017 році. Тоді було відібрано 13 медичних закладів в Україні, де встановлять таке обладнання, пише Дзеркало медіа. За сприяння народного депутата, нашого краянина Андрія Іванчука цей сучасний апарат отримала саме Коломия.

"За сучасне обладнання у нашому місті варто дякувати прем’єр-міністру Володимиру Гройсману. У березні, коли прем’єр-міністр передавав Коломийській ЦРЛ апарат, я сміливо пообіцяв, що наше місто перше його запустить у роботу. І всім нам спільними зусиллями це вдалося", – наголосив на відкритті Андрій Іванчук.

1

Таке обладнання було просто необхідне коломийським лікарям, оскільки щорічно близько 600 людей потрапляє до стаціонару Центральної районної лікарні з інфарктами міокарда та інсультами. Введення в дію ангіографа суттєво зменшить смертність, термін перебування в медичному закладі, інвалідність.

2

"Я бачу, наскільки коломийські лікарі прогресивні й знають сучасні технології, цікавляться тим, що є у світі. Мені дуже приємно бачити, що це сучасне обладнання не просто стоїть, воно працює, люди освоюють всі ці сучасні технології, вони хочуть вчитися й дійсно бути лікарями з великої букви, а зараз без сучасного обладнання, без цих технологій, це неможливо", – зазначив Андрій Іванчук.

3

4

За останні два роки на медичне обладнання на Коломийщині було виділено державою близько 55 млн грн.

А за рейтинговою оцінкою, проведеною Івано-Франківською ОДА, Коломия та Коломийський район разом отримали найбільше в області коштів з державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

"Не було ще такого за роки незалежності, щоб скільки коштів прийшло на Коломийщину. Куплений ангіограф, рентген-обладнання, УЗД-апарати, артроскопічна стійка й багато іншого обладнання. За останні роки відремонтували ЛОР та урологічне відділення, приймальний покій та харчоблок дитячої лікарні, психоневрологічний диспансер, відкрили приймальний покій та родильно-операційний блок в пологовому будинку", – наголосив голова Коломийської РДА Любомир Глушков.

5

6

Про роботу ангіографа розповів представник компанії Canon Medical Systems в Україні, яка й встановила це обладнання, Ярослав Гнатюк.

"Це досить високотехнологічне та якісне обладнання, яке дає можливість максимально швидко визначити проблемну зону серцевих захворювань, серцевих нападів, закупорок судин. Звичайно, найважливіше в таких ситуаціях – це швидкість визначення та прийняття рішення, що робити безпосередньо з хворим. Власне, ангіограф – єдиний з апаратів, який дає чудову візуалізацію під час діагностики та з високою точністю визначає місце ураження: чи це судини, чи серце, чи головний мозок. Максимально якісно й зрозуміло допомагає лікарю прийняти рішення про подальше лікування".

7

8

9

10

11

Багато років лікарі та хворі скаржились на незручний заїзд до приймального покою Коломийської ЦРЛ. Відтепер про ці проблеми можна забути. Окрім відкриття ангіографічного кабінету, запрацював і новий приймальний покій, який став відділенням екстреної невідкладної медичної допомоги. Тут є сучасні реанімаційні, операційні, палати для хворих.

12

13

На правах реклами

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: