fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • За сприяння благодійного фонду Олександра Шевченка стартував проект підтримки небачених франківських художників. ФОТО

За сприяння благодійного фонду Олександра Шевченка стартував проект підтримки небачених франківських художників. ФОТО

Політика 19:46, 19.04, 2018

У Музеї мистецтв Прикарпаття відбулася персональна виставка картин талановитого франківського художника Зеновія Осадци "Етюди". Попри сотні напрацювань автор ще жодного разу не організовував персональної виставки.

Та за підтримки друзів і сприяння благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" виставку вдалося організувати на європейському рівні – в гарному оформленні, з буклетами та інформацією про автора і роботи.

"В нашому місті дуже багато талановитих художників. І багато скромних митців, бо рідко показують свої шедеври широкій аудиторії. Але я вважаю, що так не повинно бути. Ми маємо їх підтримати, адже талант не потрібно ховати у шафі", – говорить ініціатор проекту Анатолій Пастушенко.

Сам автор представив глядачам майже сотню етюдів. Вони дуже вразили присутніх глибиною змісту і емоціями. Зеновій Осадца зізнається: про персональну виставку задумувався, але точно її не організував би найближчим часом.

"Мої картини були лише частиною спільних виставок. І це мене влаштовувало. Я не знаю, як я наважився на такий проект, але я радий, що мої роботи сподобались присутнім", – говорить художник.

Це лише перша виставка, яка презентує небачених унікальних франківських художників. Цей проект буде мати продовження, бо його підтримує Олександр Шевченко.

"Ще минулого року на художньому пленері, який відбувся у "Буковелі", ми обговорили ідею подібного проекту. І зараз вона втілилась у життя. Десь п’ять виставок цього року ми допоможемо організувати", – говорить представник благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" Олег Головенський.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: