fbpx

За сприяння Галини Макоти лікарня у Болехові отримала нове медичне обладнання. ВІДЕО

Здоров'я 17:20, 09.07, 2018

Задля здоров'я та порятунку життів. Болехівська центральна міська лікарня отримала нове медичне обладнання за сприяння депутата Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Галини Макоти. Тож відтепер в хірургічному відділенні є надсучасний багатофункціональний операційний стіл та безтіньова операційна лампа.

"Вона в нас переносна, і під час операції ми можемо з нею зайти з будь-якої сторони. І дуже добрий має акумулятор. Коли пропадає світло, до 30 хвилин ми маємо в запасі часу. Стіл дуже зручний при лапороскопічних операціях", – розповідає завідувач хірургічним відділенням Болехівської ЦМЛ Роман Федорика.

Не менш важливим для пацієнтів є й оксигенатор. Це апарат, який постачає кисень. Його відтепер має терапевтичне відділення Болехівської лікарні. А от для пацієнтів, яких турбує серце, придбано холтер-монітор. Цей пристрій допомагає лікарям цілодобово моніторити серцеву діяльність пацієнта. Завдяки такій підтримці, відзначає головний лікар Болехівської центральної міської лікарні Любомир Парохоняк, хворим не потрібно їхати до обласного центру й витрачати зайві кошти на діагностику. 

"В розрізі децентралізації і створення ОТГ медична допомога має подаватися якнайближче до пацієнта. Це якраз є один з тих моментів, коли ми маємо можливість, маємо кадри, але не мали технічного забезпечення. Тепер це все можна робити в нашій лікарні. Галина Зеновіївна перейнялась нашими проблемами. Як депутат та член бюджетної комісії завжди намагалась йти нам назустріч. І кошти, які вона допомогла виділити для нашої лікарні, суттєво покращили матеріальну базу", – розповідає головний лікар Болехівської ЦМЛ Любомир Парохоняк.

Тим часом депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Галина Макота певна, що оновлення лікарень сучасним медичним обладнанням є одним з найкращих способів збереження здоров'я людей.

"В контексті тих реформ, які проводяться в Україні, поряд з високопрофесійними фахівцями, медичним персоналом необхідно, аби медичні заклади, в тому числі і Болехівська лікарня, мали належне медобладнання, яке б допомагало надати якісні медичні послуги для жителів Болехова",  веде мову депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Галина Макота.

Тож на цьому депутат зупинятися не збирається та обіцяє надалі усіляко підтримувати медичну галузь Болехова. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: