fbpx

За темпами освоєння капітальних інвестицій Івано-Франківщина серед регіонів України посіла перше місце

Економіка 10:04, 10.12, 2014

За січень-червень 2014 року в розвиток економіки області за рахунок усіх джерел фінансування вкладено 2682,1 млн грн капітальних інвестицій, що на 33,1 відсотки більше, ніж за аналогічний період 2013 року.

Для забезпечення функціонування будівельних підприємств спрямовано, як зазначив у доповіді на сесії обласної ради директор департаменту економіки облдержадміністрації Володимир Попович, 45,2% капіталовкладень, промислових – 43,1%. За темпами освоєння капітальних інвестицій Івано-Франківщина серед регіонів України посіла перше місце, повідомили КУРСу в Івано-Франківській ОДА.

"За звітний період  цього року приріст прямих іноземних інвестицій, залучених підприємствами області у формі акціонерного капіталу, склав 126,5 млн дол. США. Частка області в загальному обсязі залучених в Україну прямих іноземних інвестицій зросла з початку року і склала 1,8%. Обсяг внесених в економіку області іноземних інвестицій станом на 1 жовтня цього року становив понад 940 млн дол. США, з них із країн ЄС внесено майже 91%", – прокоментував Володимир Попович.

Разом з тим, в економічній та соціальній сферах області залишаються невирішеними низка питань. Зокрема, у зв’язку з відсутністю коштів не замовлялися роботи в рамках програми земельної реформи за рахунок державного і місцевого бюджетів. Знизився обсяг виконання будівельних робіт до 70,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: