fbpx

За темпами погашення боргів із виплати зарплат Івано-Франківщина посіла друге місце в Україні

Суспільство 12:24, 16.02, 2016

В Івано-Франківській області впродовж 2015 року виплатили 9,4 мільйони гривень заборгованої заробітної плати. Станом на 1 січня 2016 року борги перед працівниками області зменшились на 57% і склали 4,2 мільйони гривень проти 9,7 мільйонів гривень на початок минулого року.

Відділ з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області спільно з департаментом соціальної політики облдержадміністрації провели нараду з арбітражними керуючими з питань погашення заборгованості по заробітній платі протягом 2015 року, повідомили КУРСу в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області.
Заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослава Ульванська повідомила про те, що повністю ліквідована заборгованість перед працівниками комунальних підприємств. Відсутні борги у бюджетній сфері. Затверджені графіки щодо скорочення боргів з оплати праці економічно активними підприємствами виконано. Як наслідок – за темпами погашення боргів з оплати праці область посіла друге місце серед інших регіонів України.

Начальник відділу з питань банкрутства головного територіального управління юстиції Людмила Гой повідомила, що в 2015 році погашено заборгованість із заробітної плати на ПДП "Спецгеологорозвідка" (1155,6 тис. грн), ДП "Рогатин-Водоканал" (70 тис. грн), завершено ліквідаційну процедуру та списано борги на ЗАТ "Колопапір" (656,8 тис. грн). Керівник державного підприємства "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод" Ольга Гунчак виконала зобов'язання і виплатила частину боргу (залишок боргу – 5,7 тис. грн). Також борги чатково погашені ПрАТ "Зірниця" Василем Ловасом (залишок боргу – 4,5 тис. грн), на 86,4% зменшилась заборгованість перед працівниками ВАТ "Оріана" (19,7 тис. грн).

Заступник начальника управління державної реєстрації – начальник відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Михайло Гаврищук повідомив, що з 1 січня 2016 року вступили в силу Закони України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань" та "Про затвердження порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень" і ознайомив з основними положеннями цих законів.

В ході наради арбітражний керуючий вирішив вжити дієвих заходів щодо погашення заборгованості по заробітній платі, особливо на підприємствах, де процедура банкрутства триває більше 2 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: